De sport van de toekomst

Je hebt het al kunnen zien in CampusTalk: het nieuwe hardlopen is geboren. In plaats van het standaard rondje om het park kan je nu een olifant, huis, mens of insect rennen. Figurerunning wordt inmiddels al in meer dan honderd landen beoefent.

Het sporten met behulp van nieuwe technologie en social media heeft de toekomst volgens app-ontwikkelaar Jan Kroon. “Er valt nog veel winst te behalen, maar ik twijfel er niet aan dat dit gaat gebeuren.”

Figurerunning is één van de eerste apps die het sporten creatief maakt. “Er bestaan al veel hardloop-apps, maar die laten alleen zien waar je hebt gelopen. Met onze app ben je creatief bezig en het kan je motiveren om sportief bezig te zijn”, aldus Kroon.

Of de sport ook Olympisch kan worden, is nog niet duidelijk. “Alles is mogelijk, zolang je aan de voorwaarden voldoet”, legt woordvoerder van het NOC*NSF, Geert Slot uit. Om als sport mee te kunnen doen aan de Olympische Spelen moet de sport wel goed gekeurd worden door het IOC (International Olympic Committee). “Op dit moment doet het IOC een beetje lacherig over Figurerunning, maar als we een demo kunnen geven in Rio krijgen we meer publiciteit. Wie weet wat daar uit komt rollen”, vertelt Jan Kroon optimistisch.

 

Geert Slot van het NOC*NSF vertelt wanneer een sport Olympisch kan worden.

2 gedachten over “De sport van de toekomst

  • 18 maart, 2014 om 09:30
    Permalink

    Ik heb de app al maar wat ik nu precies gerend heb…het lijkt nergens op!

  • 11 maart, 2014 om 18:04
    Permalink

    Wat leuk, dit motiveert je wel om te gaan hardrennen. Ik ga de app download haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.