FC Utrechtfan: “Het zit gewoon heel diep”

In stap het nieuwbouw appartement binnen. de vloer is schoon, het ruikt fris en alles ziet er netjes uit. Heel netjes. Marcel van Wolferen, die net de deur van zijn appartement heeft geopend, laat mij binnen en geeft me een hand. zijn vriendelijke ogen kijken mij aandachtig aan. We lopen naar de voorkamer. Ik loop door de gang achter Marcel aan de voorkamer in. Rechts van mijn bevinden zich grote kasten, waar zo zal later blijken, zijn verborgen schatten liggen. Als tipje van de sluiter hangen er aan die grote kasten enkele van die bekende shirt aan klerenhangers. De rood witte kleuren onthullen dat marcel voetbalfan is, en niet zomaar een voetbalfan.

Als de kastdeur op is, zien we de grote hobby van Marcel
Als de kastdeur op is, zien we de grote hobby van Marcel

Het moeten de jaren zeventig zijn geweest toen Marcel van Wolferen aan de hand van zijn vader voor het eerst het immense voetbalstation in liep. Natuurlijk was hij vanaf dat moment betoverd. En zijn liefde voor FC Utrecht was geboren. Door de jaren heen werd hij een steeds trouwere fan en begon hij spullen van zijn favoriete club te verzamelen. Trots laat hij zijn oudste FC Utrecht shirtje zien.”Deze komt uit “85. Of was het “84…”, Marcel twijfelt, “het is 1984.”

Zie hier de verzameling voetbalshirtjes
Zie hier de verzameling voetbalshirtjes

 

 

 

 

In zijn woonkamer is niets te zien van zijn verzameling. Dat is een bewuste keuze: “Als mensen op bezoek komen hoeven ze niet tussen FC Utrecht spullen te zitten.” De andere kamer daarentegen is een heuse overload aan rood wit. Poster, vaantjes en hele rijen multomappen met programmaboekjes, statistieken en artikelen. Marcel van Wolferen wilt simpelweg alles hebben van zijn Clubbie. Op de vraag of hij misschien niet te ver gaat in zijn hobby, antwoordt hij met een grote glimlach: “Misschien wel, maar het is gewoon een mooi clubje, dat heel diep zit.”

Op de spiel van de kast heeft Marcel zijn verzameling mini T-shirtjes gehangen
Op de spiel van de kast heeft Marcel zijn verzameling mini T-shirtjes gehangen

 

 

 

 

 

 

 

 

Wil je meer weten van marcel of kun je geen genoeg krijgen van FC Utrecht neem dan eens een kijkje op zijn website: http://www.fcutrechtfan.nl

6 gedachten over “FC Utrechtfan: “Het zit gewoon heel diep”

 • 4 april, 2014 om 10:00
  Permalink

  Wat een interessante vragen stel je Koen. Wel, hij wast ze.

 • 2 april, 2014 om 22:48
  Permalink

  Ok, ook een hobby! Wel een creepy one!

 • 2 april, 2014 om 13:08
  Permalink

  Jeetje zeg. Ik ben al niet gek op voetbal, maar dit slaat echt alles. Maar ach, ieder zijn ding. Je hebt ook mensen die gekkere dingen verzamelen.

 • 1 april, 2014 om 11:36
  Permalink

  Zit er nog echt voetbalzweet in de shirts die hij heeft gekregen? Of wast hij ze wel gewoon?

 • 1 april, 2014 om 11:13
  Permalink

  Dit is best wel eng

 • 26 maart, 2014 om 15:07
  Permalink

  Hij moet een museum beginnen!:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.