Hoe vind je de juiste partner? Vijf tips van Angèle Evers

Trek jij ook altijd foute mannen aan of zelfs helemaal geen mannen? Coach Angèle Evers onthult de vijf gouden tips om hier verandering in te brengen!

Een fijne relatie
Een fijne relatie

Hoe vind je een partner die goed bij jou past? Het is een kwestie waar velen van ons zich het hoofd over breken maar vaak niet uitkomen. Verliefd worden is toch juist het volgen van je gevoel in plaats van luisteren naar je verstand? Volgens coach Angèle is wat je juist niet moet doen. In haar praktijk Zelfbeeld adviseert ze alleenstaande vrouwen hoe je de juiste man. Lees hier de vijf gouden tips!

 

Angèle Evers
Angèle Evers

1. Ken jezelf, ben jezelf!
In het begin van een nieuwe relatie is iedereen onzeker, dat is heel normaal. Maar wanneer je altijd het gevoel hebt jezelf te moeten inhouden omdat je bang bent
dat je nieuwe liefje je anders niet accepteert, is dat niet goed. Het is heel belangrijk in een relatie dat de ander jou accepteert en dat jij gewoon lekker jezelf kan zijn.

2. Vergeef het verleden en leer ervan
Geen enkele mislukte relatie is een verspilling van je tijd geweest. Je hebt er altijd van iets van opgestoken. Dit betekent trouwens niet dat je jezelf telkens weer moet veranderen, omdat het de vorige keer ‘kennelijk niet werkte’, maar het analyseren van deze dieptepunten helpen je beter begrijpen waarom het zo is gegaan. En wellicht dat je de volgende keer een eventueel dieptepunt eerder kan herkennen en dus voorkomen.

3. Neem geen genoegen met minder dan je verlangen
Als je al wat langer vrijgezel bent, heb je soms de neiging om jezelf af te vragen of je niet te kieskeurig bent. Kieskeurig zijn is goed, zolang je maar wel open staat om nieuwe mensen te ontmoeten (potentiële nieuwe partners). Daarna kan je pas oordelen of je iemand wel of niet leuk vind. Oordeel dus niet vooraf maar achteraf. Ben je toch niet zo weg van je date, stop er dan ook mee en neem geen relatie om het relatie hebben. Jouw droomman loopt nog ergens rond!

4. Weest reeël in je verwachtingen en eisen, vooral betreft het uiterlijk!
Natuurlijk. We willen het liefst allemaal een Brad Pitt of een Johnny Depp naast ons in bed. Maar dat is niet realistisch. Je mag best voorkeuren hebben, maar wees niet te kritisch. Aantrekkingskracht heeft niet
alles te maken met het uiterlijk, zoals we vaak geneigd zijn te denken maar nog meer met iemand charisma. Draai je hoofd dus niet meteen weg als iemand die je normaal zou bestempelen als ‘niet jouw type’ in de kroeg op je af komt lopen, maar geef hem eerst de kans zich voor te stellen aan je.

5. Geloof en vertrouw dat jouw geliefde er echt voor je is
Voel je vereerd dat je vriend jou uit heeft gekozen om zijn leven mee te delen. In plaats van het perfecte vriendje te eisen. Niemand is perfect, jij ook niet en jouw vriend dus ook niet.
Laat verwijten als ‘Ga je alweer voetbal kijken met je vrienden? Zit je niet liever met mij op de bank?’  dus achterwege. En verbied hem al helemaal niet om met andere vrouwen om te
gaan. Pas als er echt reden is om te twijfelen aan zijn trouw, mag je hem er mee confronteren. Waardeer elkaar juist. Daarvoor was je toch in eerste instantie een relatie begonnen?

 

 

Nog steeds niet klaar voor de jacht? Bekijk dan dit filmpje eens. En dan moet het toch zeker lukken!

 

anouschka te lintelo

Vierdejaars studente Journalistiek aan de Hogeschool van Utrecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.