Hoera, LEGO bestaat 80 jaar (en een beetje)

Het populairste blokje van de wereld is jarig. Althans de naam daarvan. LEGO vierde in 2012 namelijk al het tachtigjarige bestaan, maar sinds 1934 wordt het houten blokje daadwerkelijk LEGO genoemd. Het jaar 1934, dat betekent dus dat in 2014 LEGO al tachtig jaar onder de naam LEGO bestaat.

Lego_Color_BricksLEGO is er in allerlei vormen, maten, kleuren en vormen. Het is allang niet meer het simpele blokje met puntjes. Het speelgoed is uitgegroeid tot een waar begrip. Hoogstwaarschijnlijk heb ook jij ooit met LEGO gespeeld en vragen je kinderen LEGO voor hun verjaardagen en Sinterklaas.

Al dik tachtig jaar bestaat het bedrijf dus al. De naam Lego komt voort uit de samenvoeging van twee Deense woorden “leg godt” wat “speel goed” betekent. Het speelgoed blijft populair, ook al zou je denken dat kinderen veel liever met iPads en telefoons spelen. Dat LEGO verder gaat dan alleen het blokje, is onder andere te zien aan de film die is uitgekomen halverwege februari.

In de animatie hieronder kan je zien hoe LEGO is ontstaan.

Eén gedachte over “Hoera, LEGO bestaat 80 jaar (en een beetje)

  • 11 maart, 2014 om 22:57
    Permalink

    Vraag me al tijden af of met lego spelen nu een jongens-dingetje is… of zit ik er helemaal naast?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.