Lekker in de regen op vakantie

Menig Nederlander kijkt vol verlangen naar de zomer. Zon, zee en strand. Even heerlijk vertoeven aan de Costa del Sol. IJsjes eten terwijl je op blote voeten door het warme zand loopt. Anderen kiezen liever voor een kampeervakantie in Zuid-Frankrijk. Maar de echte vakantieliefhebbers gaan het liefst het hele jaar door op vakantie. In een camper op de Nederlandse campings.

zomer

Een jaar of zeven geleden besloten mijn ouders om de caravan een seizoen lang op een camping in Ouddorp (Zeeland) te plaatsen. In februari plaatsten zij de caravan op de camping en in juni haalden wij de caravan dan weer weg. Ieder weekend gingen wij naar de camping en konden wij uitwaaien op het strand. Na school haalden mijn ouders mij op en reden we naar ‘ons tweede huis’. Op de camping waren we als gezin bij elkaar en maakten we veel strandwandelingen met de hond.

campingIn Nederland zijn er 3320 campings te vinden. Op een heel aantal van deze campings kan je de camper of caravan een heel seizoen plaatsen. Maar wat nou als je op de camping staat en het plenst van de regen. Op jaarbasis valt er gemiddeld zo’n 700 tot 800 millimeter aan neerslag. De kans is dus redelijk aanwezig dat je natte voeten overhoudt van je overnachting op de camping.

Vaak genoeg zat ik bibberend van de kou in de caravan onder een dekentje. Maar alsnog heb ik al die weekenden genoten van de tijd op de camping. Op de Kennemer Duincamping in Bakkum is het iedere jaar weer raak. Daar liggen de mensen voor de deur om een seizoensplaats op de camping te bemachtigen.

3 gedachten over “Lekker in de regen op vakantie

 • 4 april, 2014 om 12:19
  Permalink

  Veel mensen komen al jaren op de camping, dus het is niet vreemd dat ze er elk jaar weer terugkeren.

 • 27 maart, 2014 om 10:30
  Permalink

  Leuk stuk! Maar ik begrijp echt niet hoe je kan genieten van een vakantie in de regen.. Zeker niet als het ook nog koud is.

 • 26 maart, 2014 om 15:18
  Permalink

  Wat aandoenlijk dit! Prachtig! Het lijkt trouwens net alsof die man van ‘nummer 1’ moet huilen als zijn plek binnen is, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.