Nederland groots in spelenderwijs leren

Voor het project EU in Utrecht dook campustalk in de wereld van de game industrie. Wij ontdekte dat Nederland koploper is in de wereld op een front: Serious Gaming. Het spelenderwijs leren is groots in ons kleine kikkerland. 

Serious gaming zijn games gemaakt om iets te leren. Dit is niet enkel voor kinderen. Zo scout Houthof Buruma nieuwe juristen via een eigen game en kunnen dokters zelfs leren opereren via het spel pulse.

Het idee achter ‘serious gaming’ is dat een mens iets veel sneller opneemt als hij het leuk vind. Door een speler het gevoel te geven dat hij speelt in plaats van leert wil hij iets sneller opnemen. De ‘serious game’ bedrijven schieten intussen overal uit de grond. Nederland is zelfs koploper op het gebied van innovatie van serious gaming. Zelfs onze militairen worden al spelenderwijs getraind.

Het is de bedoeling dat het in de toekomst niet nodig is om een CV te hebben.

5 gedachten over “Nederland groots in spelenderwijs leren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.