Superfoods, koolhydraatarm of suikervervanger

De ene week zijn koolhydraten slecht, vervolgens moet je suiker vermijden en even later zweert iedereen bij Super Foods. Geen wonder dat we niet meer weten wat goed of slecht is. Lotta Breed (Healthcoach) en Vera van Randwijck (voedingsdeskundige) weten hier alles van.


 

 

Lotta over Superfoods: “Het voedingscentrum wijst er terecht op, dat variatie zeer belangrijk is en dat alleen superfoods niet die variatie bieden. Dit ben ik volledig met het voedingscentrum eens. Tegenwoordig hebben mensen al het idee dat ze gezond doen als ze elke dag wat chia zaadjes of gojibessen eten, maar dit heeft weinig effect als de rest van het voedingspatroon ongezond is. Het eetpatroon moet over het algeheel gezond zijn en dan kunnen superfoods hier een goede aanvulling op zijn.

Het voedingscentrum beweert dat er onvoldoende wetenschappelijk bewijs is voor de werking van superfoods, maar dit is onjuist. Als je in een wetenschappelijke database zoekt op de Latijnse naam van goji bessen, volgen hierop een reeks wetenschappelijk sterk onderbouwde artikelen voor de effecten van goji bessen de gezondheid (o.a. kankerwerend).

Wil je toch op een gezonde manier aan de slag maar heb je daar enige hulp bij nodig? Neem een kijkje op de site van Lotta Breed of luister naar de volgende opname waar Lotta uitlegt hoe je gezonde chocolademousse maakt!


 

Vera van Randwijck over snelle suikers: suiker krijgt iedereen binnen en dat het niet goed is voor je weten we ook. Toch weten veel mensen niet of dit nu betekent dat je helemaal geen suiker mag, wat goede en slechte suikers zijn en wat suiker voor je lichaam doet. Dat is laatste is vrij ingewikkeld. Luister hieronder een kort fragment met Vera over ‘snelle suikers’ en kijk op haar blog als je alles wilt weten over suikers.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.