Verleidingen weerstaan met een potje Tetris

Probeer je al tijden te stoppen met roken, snacken, het drinken van alcohol of andere slechte gewoontes en wil het maar niet lukken? Onderzoekers van de Universiteit van Plymouth hebben dé oplossing gevonden, aldus de onderzoekers zelf. Door het spelen van een potje Tetris zou je verlangens naar slechte gewoontes kunnen onderdrukken.

Tetrominoes_letter_oriented

Het moment van verlangen en verleiding om terug te vallen in de slechte gewoonte zou namelijk maar een paar minuten duren. In die paar minuten visualiseer je dat waar je naar verlangt en geef je toe. Een spelletje als Tetris spelen zou voorkomen dat je hersenen beelden visualiseert. Het verlangen zal daardoor afnemen.

Om dit te testen stelden de onderzoekers van de University of Plymouth bij proefpersonen vast waar zij zin in handen en hoe groot dat verlangen was. Vervolgens konden deze proefkonijnen plaatsnemen achter een computer om een potje Tetris te spelen. De ene helft kon gelijk aan de slag met het spel en de rest moest even wachten op het laden van de game. De mensen die gelijk mochten beginnen bleken 24% minder last van verslavende gevoelens te hebben.

Drie minuten spelen zou al voldoende zijn om je gedachtes af te leiden.

Wil je testen of het spelen van Tetris ook voor jou werkt? Speel het spel hier.

Heb jij nog andere slimme trucjes om van verslavingen af te komen? Plaats een reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.