Waar kan ik heen met een klacht over mijn opleiding

Tweede kamerlid Paul van Meenen vindt dat studenten hun verantwoordelijk moeten nemen om opleidingen beter te maken. “Vroeg of laat komt het toch naar voren als je opleiding niet deugt en dan heb je alleen jezelf ermee.”

Dit zegt hij in reactie op de problemen op de minor Engels. In aflevering 5 is te zien dat op de minor Engels toetsvragen online staan en leraren ontzettend laks overkomen.

[jwplayer mediaid=”36797″]

Probleem is dat veel studenten niet weten waar ze heen moeten met hun klachten over opleidingen. Daarom zet Campusblog alle commissies en inspecties op een rij. Waar kan ik heen met mijn klacht?

Opleidingscoördinator:

Het magische woord is Opleidingscoördinator. Heb jij klachten over manier van lesgeven of zie jij dat er iets totaal fout gaat op de opleiding ga dan naar de opleidingscoördinator. Deze is verantwoordelijk voor de opleiding en staat dichtbij de opleiding.

RO_IVHO_Logo_Homepage

 

 

Onderwijsinspectie:

Veel studenten denken dat de onderwijsinspectie de plek is om te klagen over de opleiding. Deze inspectie is geen aanspreekpunt voor studenten. Het melden van een klacht kan echter wel nuttig zijn als de Opleidingscoördinator niets doet met je klachten.

foksuk-gezakt

 

 

 

 

 

 

Examencommissie:

Heb je een klacht over examens dan kan je langsgaan bij de examencommissie. De examencommissie is NIET de plaats voor klachten over de opleiding.

College van beroep:

Als je niet tevreden bent over de uitspraak van de examencommissie kan je in  tweede instantie bij het college van beroep  aankloppen.

Klokkenluidersregeling HBO:

Als je een grootte misstand hebt ontdekt in een opleiding kan je als student beroep doen op de klokkenluidersregeling voor HBO. De klokkenluidercontracten zijn meestal op te vragen bij de receptie van de opleiding.

De onrust over toezicht op het onderwijs heeft inmiddels zelfs al de tweede kamer gehaald.

Eén gedachte over “Waar kan ik heen met een klacht over mijn opleiding

  • 1 april, 2014 om 23:39
    Permalink

    Ik vind dat je studenten niet verantwoordelijk kan houden voor de kwaliteit van het onderwijs. Ze komen er om te leren, niet om te controleren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.