“We naaiden onze hoodie aan de broek vast en dat zag er leuk uit”

Thomas Adams’ is één van de drie mensen die de onesie groot heeft gemaakt. Natuurlijk bestonden de hansopjes al langer, maar de laatste jaren zijn ze weer hip. CampusTalk sprak via Skype met de Noorse trendsetter.  Lees onder het filmpje de Nederlandse vertaling!

Hoe ben je op het idee gekomen van de onesie?
“Ik en twee vrienden hadden op een koude zondagochtend in Noorwegen een kater en zaten een beetje op de bank te hangen in 2007. We maakten al hoodies en sweatpants en die verkochten we ook al. Onze hoodies bleven maar uit de broek komen. We bedachten dat we ze aan elkaar konden naaien. Dat deden we eerst bij Knut’s (Thomas Adams’ compagnon) broek. Om er uit te komen moest hij een gat maken aan de voorkant. Dat zag er eigenlijk best cool uit! We maakten er een voor mij en Henrik (de derde compagnon) en onze vrienden wilden er ook één. Een paar fashionbloggers wilden ze ook, en zo verspreidde het zich. De eerste productie was een paar honderd stuks, zo is het eigenlijk begonnen.”

Wanneer kreeg je voor het eerst het gevoel dat dit wel groot zou worden?
“We maakten ze eerst in blauw en paars. Ik droeg een paarse  toen ik op een avond uit ging. Ik wilde aandacht en iedereen kwam naar me toe en vroeg ‘Wat draag jij nou? Wat is dit?’. Ze vroegen ook ‘Waar heb je dit gekocht?’, dus toen kregen we het gevoel dat er wel een hoop mensen geïnteresseerd waren  in de onesie.”

Thomas Adams in zijn OnePiece
Thomas Adams in zijn OnePiece

Wat vind je van bijvoorbeeld de Primark, die zoveel onesies verkoopt?
“Sinds we in 2009 zijn begonnen met het bedrijf in Noorwegen, zijn er al een paar honderd bedrijven geweest die ons hebben gekopieerd. Van H&M tot Primark tot nog grotere multinationals. Dit laat zien dat wij een populaire trend zijn gestart en een product hebben gemaakt waar mensen van houden. Ze maken ook Allstars die eruit zien als Allstars maar het helemaal niet zijn, of Uggs die er net zo uit zien maar geen echte Uggs zijn. Ze zijn toch niet dezelfde kwaliteit, het is niet hetzelfde merk.”

De oprichters van OnePiece
De oprichters van OnePiece

Wat is de beste tijd om je onesie te dragen?
“Het is ideaal voor in het weekend, als je een kater hebt op zondag; je ritst de OnePiece aan en gaat op de bank zitten en kijkt een filmpje. Het beste moment om een onesie te dragen is als je bij een evenement bent geweest waar je een pak moest dragen, en dat je thuis komt en je pak uit trekt en je OnePiece aan. Dan voel je het grote verschil, hoe extreem en belachelijk comfortabel dit product is. Het is perfect als je zwanger bent, of als je wil gaan skaten, of als je klaar bent met surfen en je trekt de onesie over je wetsuit aan dan houdt het de warmte vast.”

Kigurumi's
Kigurumi’s

Wat is het verschil tussen de Kigurumi’s (dierenonesies) en de OnePiece?
“We zijn begonnen in 2007 als loungewear-bedrijf. Vandaag maken we verschillende producten, van hoodies, sweatpants, mutsen, van alles. We proberen een merk te maken rond de slacker-lifestyle, de lounge-lifestyle. Ik denk dat de dierenkostuums een totaal ander product zijn, die draag je niet om een beetje rond te hangen maar omdat het een kostuum is. Het zijn twee compleet verschillende producten. We proberen een modieus product te maken; we maken getailleerde onesies voor vrouwen, we maken korte varianten, strakke varianten, met verschillende materialen. We focussen ons echt op de comfortabele producten.”

Er zijn mensen die de onesie haten. Begrijp je waarom?
 “Sommige mensen houden van het product, en sommige haten het. Er zullen altijd mensen zijn die zeggen ‘dit ga ik niet dragen, dit ziet er belachelijk uit.’. Als ze er dan eentje proberen, komen ze terug en zeggen ze ‘Sorry dat ik zei dat ik hem nooit aan zou doen, het is fantastisch!’ Alles wat populair wordt heeft felle tegenstanders en mensen die ervan houden. De beste manier om mensen te overtuigen van dit product, is om ze een OnePiece aan te trekken!”

Bekijk uitzending 11 van CampusTalk voor nog meer onesies!

 

4 gedachten over ““We naaiden onze hoodie aan de broek vast en dat zag er leuk uit”

 • 2 april, 2014 om 13:07
  Permalink

  Ik ben de mannen van OnePiece dankbaar. Zelf zou ik er alleen niet in over straat gaan, maar thuis op de bank hangen is heerlijk. Ik voel me wel altijd een beetje oncharmant.

 • 26 maart, 2014 om 15:03
  Permalink

  Zijn er ook wedstrijden voor coolste onesie? 😀

 • 26 maart, 2014 om 15:03
  Permalink

  Ik heb zelf een pinguïn onesie. Leuk om te horen hoe dat idee nu eigenlijk is ontstaan!

 • 25 maart, 2014 om 15:35
  Permalink

  Ik ben gek op mijn onesie!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.