Zuid-Europese honden zoeken thuis in Nederland

Honden uit Spanje en Griekenland die in Nederland een nieuw thuis zoeken, hondengedragstherapeut Mirjam de Boer kent veel van zulke gevallen. “Zuid-Europese landen kennen tal van kennels, opgericht door Nederlanders, waar straathonden worden opgevangen. Als het goed gaat met de hond en hij is sociaal genoeg dan wordt hij overgeplaatst naar een pleeggezin in Nederland. Eenmaal daar begint de zoektocht naar een geschikt baasje.”

perrodepresacanarioZwerfhonden zijn vaak niet gesocialiseerd, vertonen agressief gedrag wat herleid kan worden uit angst. Vooral speciale rassen die men ook wel kent als ‘Spaanse vechthonden‘ leiden een moeilijk bestaan. Als een zwerfhond niet meer te heropvoeden is, zit er niets anders op dan de galg. Het is dus noodzaak dat de dieren zo snel mogelijk worden opgevangen om de kans tot plaatsing in Nederland te vergroten.

Mirjam: “Wanneer een hond in Nederland in een pleeggezin terecht komt, wordt er gekeken hoe hij het doet in huiselijke kring. Vervolgens is het belangrijk dat de nieuwe eigenaar met hem op cursus gaat. Vaak zien we alleen puppy’s op cursus terwijl volwassen honden net zo goed sturing nodig hebben. Wat veel mensen vergeten is dat je een volwassen hond nog echt wel iets kunt leren!”

Hieronder een filmpje over de vijf leerfasen van een hond!

2 gedachten over “Zuid-Europese honden zoeken thuis in Nederland

  • 11 maart, 2014 om 23:00
    Permalink

    Klopt maar dat is in meer landen/continenten zo. In Azië bijvoorbeeld is het hebben van een hond in huis echt heel raar!! Een hond hoort op straat en niet in je huis.

  • 11 maart, 2014 om 09:47
    Permalink

    Interessant filmpje, en ook gek dat in Zuid-Europese landen vaak anders naar het houden van huisdieren wordt gekeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.