De Engelse konijnendans

konijn

 

Vrijwel iedere jeugdcultuur houdt zijn trekjes er op na: in Nederland hebben we gabbers die hakken en natuurlijk sloeg ook jumpstyle in als een bom zo’n 10 jaar geleden. Nu worden de dansvloeren over het land gevuld met de konijnendans of techno shuffle zoals de praktiserende dansers het noemen, maar als je het kanaal oversteekt zie je dat er iets soortgelijks gaande is.

De Engelsen noemen het ‘cutting shapes’ of ‘shufflin’. In Londen zijn de bewegingen zo gehaat dat er een verbod op geldt in bepaalde clubs.

 


Wellicht niet heel vreemd aangezien, net als met jumpstyle, dit werkelijk overal wordt gedaan, van bus tot parkeergarage of je eigen woonkamer. Er zijn zelfs YouTube kanalen vol met de aparte bewegingen, maar wat maakt het nou zo gehaat?

 

De haat kom eigenlijk vanuit de subcultuur zelf, wat vrij apart is natuurlijk. De afgelopen jaren is house en techno in Europa weer razend populair. De oudgediende binnen de scene zijn vooral niet gecharmeerd van de voornamelijk donkere nieuwelingen. Hun dansbewegingen nemen veel te veel ruimte in voor een volle dansvloer en vrijwel niemand heeft behoefte aan iemand die voetschuifend op je tenen landt. Daarnaast zouden de shufflers ook verantwoordelijk voor geweldspleging en ander asociaal gedrag. In Londen is het een hardnekkig issue aangezien de meerderheid van de voetschuivers een donkere huidskleur heeft.

Gelukkig verwijdt de anti beweging in Nederland de dansers alleen maar van ‘die vervelende rugzakken’ te dragen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.