Drie nieuwe sporten die je gezien moet hebben!

 In aflevering 8 van CampusTalk zien we hoe Harry Potterfans Zwerkbal tot leven wekken. Zij vinden Zwerkbal een echte sport.  In Nederland vinden we van niet, maar er zijn in het buitenland heel veel sporten die we niet kennen, maar die wel ontzettend populair zijn. Vandaag op Campusblog:  3 “onbekende” sporten die je  gezien moet hebben!De absolute nummer 1 is Lacrosse. Waarschijnlijk ken je het niet en dat is jammer want in Canada is de sport zo’n beetje de nationale sport, naast ijshockey. Het lijkt er ook een beetje op. In Nederland wordt het niet zo veel gespeeld, al heeft Utrecht wel een eigen club: de Domstad Devils

Het doel is een kleine rubberen bal in het doel van de tegenstander te werpen. Het doel lijkt op een ijshockeydoel  en je speelt het team met 10 spelers, je speelt met een soort hockeystick met een netje eraan. De bal wordt in het netje gestopt en de spelers gooien de bal over naar elkaar toe. Iedereen draagt volledige bescherming: een helm, handschoenen,  en schouder-borst-rugbescherming. Niet echt een spel voor watjes dus.

Nummer 2:   Moerasvoetbal

Lekker voetballen in de modder. Day zou je natuurlijk kunnen denken, maar dat is het niet. Moerasvoetbal heeft namelijk zijn eigen regels. Er bestaat bijvoorbeeld geen buitenspel en er mag doorlopend gewisseld worden. Daarnaast bestaat een wedstrijd uit twaalf in plaats van vijfenveertig minuten en je mag je schoenen niet vervangen, hoe glibberig ze ook mogen zijn.In Nederland zijn we nog niet zo goed in dezesport, maar Belgie behoort tot de internationale top. De “Rode Modderduivels” werden een keer wereldkampioen, in 2006.

Nummer 3: Kronum

Watte? Waarschijnlijk heb je nog nooit gehoord van Kronum, maar het bestaat toch echt. Het spel bestaat pas sinds 2008 en is bedacht door de Amerikaan Bill Gibson. Het is een soort combinatie van voetbal, handbal, rugby en basketbal. Het is behoorlijk ingewikkeld: zo is het veld rond, in plaats van recht, er zijn vier zones waar je een verschillende vorm van tacktiek gebruikt en er staan zelf vier doelen op het veld.  Raak je nu al de draad kwijt? Helemaal niet erg. Gelukkig staat er op Youtube een filmpje waar precies in staat hoe het spel gespeeld wordt.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.