Welke van de 351 Nederlandse ziekenhuizen?

In uitzending 14 van CampusTalk heb je kunnen zien hoe Wilna Wind uitleg gaf over het kiezen van een ziekenhuis. Wilna is directrice van de Nederlandse Patiënten Federatie NPCF. Want als mens krijg je ooit waarschijnlijk in je leven te maken met een ziekenhuis. Maar hoe kies je een passend ziekenhuis?

De Nederlandse Patiënten Federatie NPCF, heeft de website www.zorgkaartnederland.nl opgericht. Op deze website is te vinden hoe andere patiënten hun eigen ziekenhuis waarderen. Zo kan je als patiënt ziekenhuizen met elkaar vergelijken. En wist je dat dit erg belangrijk is? Op deze website is namelijk te vinden hoe ziekenhuizen omgaan met, bijvoorbeeld, hernia’s. Ze hebben ziekenhuizen ingedeeld in: ‘goed scorend ziekenhuis’ en ‘slecht scorend ziekenhuis’.

Bron: www.zorgkaartnederland.nl
Bron: www.zorgkaartnederland.nl

Uit deze cijfers blijkt dus hoe belangrijk het is, dat je nadenkt over het kiezen van een ziekenhuis. Het hele onderzoek over de rughernia’s is hier te lezen.

CampusTalk vroeg aan een paar mensen op straat hoe zij een ziekenhuis zouden kiezen:

Ziekenhuizen spelen steeds meer open kaart naar de patiënten toe. Veel ziekenhuizen publiceren dan ook de sterftecijfers. Dat maakt het voor patiënten steeds makkelijker om te kiezen. Of toch niet? Wilna legt uit waar je bij het bekijken van deze cijfers op moet letten:

Heb jij zelf of een familielid een ziekenhuis nodig? Bekijk dan vooral de opgerichte website van de NPCF om een keuze te kunnen maken tussen de 351 Nederlandse ziekenhuizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.