Cafe van Wegen zonder mevrouw Veerman

UTRECHT – Eind april is Riek Veerman, boegbeeld van Café van Wegen overleden. Tot het laatste bleef zij vanuit het huiskamertje aan het café haar zoon Nico in de gaten houden. Café van Wegen bestaat al 130 jaar in Utrecht.


Bron: twitter

Een café in Utrecht waar een oudere generatie mee is opgegroeid maar kennen wij Café van Wegen? Wie was mevrouw Veerman? En waarom is het café een onderdeel van Utrecht geworden?

We geven jullie een klein geschiedenislesje:

Augustus 1925, Bertus van Wegen en Johanna van Oostrum gaven het ‘ja-woord’ aan elkaar in de prachtige Augustinuskerk aan de Oudegracht. Zus van Bertus, Marie overleed in 1928 en liet haar café achter aan haar broer Bertus. Twee jaar later werd hun enige dochter Riek geboren.
Riek trouwde in ’56 met Dick Veerman uit de Jacobsstraat. Ze kregen zeven kinderen. De moeder van Riek overleed in 1976, vader stierf vijf jaar later.
Nu staat sinds 1984 Nico Veerman in de zaak.

Dezelfde regels gelden nog: geen muziek, geen dronkenschap, het gaat om de gemoedelijkheid. Heel Utrecht kent het café. Het café waar om twaalf uur elke dag het Wilhelmus wordt gezongen.  


Bron: soundcloud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.