Onveiligheid fietsers op Amsterdamsestraatweg groot

De Fietsersbond maakt zich zorgen over de fietsveiligheid op de Utrechtse Amsterdamsestraatweg. Zo zou er te weinig opstelruimte zijn voor het stoplicht op de kruising bij het Paardenveld en ontstaan er gevaarlijke situaties door scooters op de smalle fietspaden.

Vooral tijdens de spits komt het daarom regelmatig voor dat fietsers elkaar flink in de weg zitten, met veel irritaties en kleine  tot gevolg.

D66 en ChristenUnie hebben vragen gesteld over de gevaarlijke situaties. “Door de knip en de Knipstraatbrug wordt de situatie voor de fiets in de ogen van de ChristenUnie en D66 onwenselijk, omdat de fijnmazigheid in het gebied verdwijnt.” Ook andere bouwprojecten in de buurt zouden het aantal fietsers alleen maar opstuwen. Het is volgens de partijen maar de vraag of die fietspaden rond de Amsterdamsestraatweg dat aankunnen.

Het langer op groen staan van de fietslichten bij het Paardenveld zou kunnen zorgen voor het verlichten van de fietsdruk. De betrokken partijen hebben nog vier weken om te reageren.

Eind april raakten twee bromfietsers gewond toen zij met hun brommertje door rood reden. Ooggetuigen verklaarden toen dat ze het stoplicht bij de Muyskenweg compleet negeerden. Daarna werden ze geschept door een auto. Beide broers zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Ook kleinere botsingen die niet het nieuws halen vinden regelmatig plaats. “De fietsveiligheid is echt om te janken. Er staan wel stoplichten, maar heel veel mensen houden zich daar niet aan. Daardoor kan er zomaar een scooter vanuit een zijstraat komen scheuren. Ook de wegopbrekingen zorgen voor gevaarlijke situaties”, aldus Wieke Esschendal, bewoonster van de Amsterdamsestraatweg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.