Ruben en Julian: een jaar later

Het is deze week een jaar geleden dat de broertjes Ruben en Julian door hun vader vermoord werden. De vermissing en de dood van de jongens hield heel Nederland in zijn greep. Op de Kerckeboschschool in Zeist, waar de jongens op zaten, werd woensdag een speciale herdenkingsbijeenkomst gehouden.

Foto: RTV Utrecht
Foto: RTV Utrecht

Op de school hing de vlag de hele dag half stok. Twee bomen op het plein, die speciaal ter nagedachtenis aan de jongens geplant zijn, waren gedecoreerd met rode en blauwe lintjes. Het waren de lievelingskleuren van de jongens. Schooldirecteur Ronald Nagtegaal vertelt RTV Utrecht: “We hebben met alle kinderen en leerkrachten om de bomen gestaan. Ik noemde de namen van Ruben en Julian en daarna heb ik de kinderen uitgelegd waarom we dit deden.”

 

Ook de documentaire van RTV Utrecht, die dinsdag op Nederland 1 werd uitgezonden, trok veel aandacht. Daarin doet de moeder van de jongens haar verhaal en vertelt hoe zij het drama beleefd heeft.

Bekijk hier de documentaire terug

Schermafbeelding 2014-05-20 om 13.44.51
Schermafbeelding 2014-05-20 om 13.44.23
Schermafbeelding 2014-05-20 om 13.44.13

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.