TivoliVredenburg minder aantrekkelijk voor bezoeker

‘Het schijnt dat in TivoliVredenburg de concertprijzen bijna tien procent omhoog gaan.’ Twee Utrechtse studenten bespreken hun  concertervaringen in de trein, en kunnen niet om het nieuwe TivoliVredenburggebouw heen. ‘Oude Gracht was gewoon zo knus, dat immense gebouw trekt me totaal niet.’

Tivoli

Deze twee studenten zijn niet de eersten die hun twijfels hebben bij het nieuwe onderkomen van Tivoli. Het gebouw is vele malen groter en ziet er een stuk chiquer uit. Men zou denken dat dit ook z’n weerslag heeft op de prijs en sfeer van de concerten.

Ook gaan er geruchten over identiteitscontrole bij concerten. ‘Het schijnt dat als je ziek bent, je je kaartje niet eens kunt doorverkopen. Dat komt omdat je naam op de kaart staat, en ze laten je alleen toe als de naam op je kaart overeen komt met de naam op je paspoort. Het lijkt wel een vliegveld.’ Dat zegt Martin, een 21-jarige student uit Utrecht. ‘Ik ga best vaak naar concerten op Tivoli Oudegracht, maar daar deden ze meestal nooit zo moeilijk.’

Cas Boland is  mede-eindverantwoordelijke voor de marketing en ticketing bij Tivoli en TivoliVredenburg. ‘Mensen hoeven zich echt geen zorgen te maken.’ Stelt Cas. ‘Alles blijft hetzelfde. De prijs van de drankjes, de prijs van de garderobe en de prijs van de concerten – voor zover we deze in de hand hebben.’ Cas snapt wel waar de ongerustheid vandaan komt. ‘Mensen schrikken van de grootte van het gebouw en daarmee wordt de drempel om naar binnen te lopen ook veel groter. Bij Tivoli Oudegracht was dat heel anders inderdaad.’ Toch is dat dus nergens voor nodig. ‘We doen er alles aan om het voor de bezoekers zo vertrouwd mogelijk te maken.’

Vredenburg

Dat verhaal over de identiteitscontrole is volgens Cas onzin. ‘Ook op dit gebied proberen we TivoliVredenburg zo toegankelijk mogelijk te houden.’ Hij snapt wel waar het verhaal vandaan komt. ‘Bij het concert van Lorde is er wel een identiteitscontrole, maar dat is op verzoek van de artiest (Lorde dus) zelf gebeurd. In overleg hebben wij dat afgesproken. Lorde wil dat alleen haar echte fans naar haar concert komen.’

Een liedje van Lorde

https://soundcloud.com/lordemusic/royals

 

De route van Oudegracht naar Vredenburg (op de FIETS!)

[jwplayer mediaid=”38839″]

Eén gedachte over “TivoliVredenburg minder aantrekkelijk voor bezoeker

  • 23 mei, 2014 om 14:42
    Permalink

    Goed, Julia, fabels wieden, waarheid kweken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.