3 tips voor een perfecte selfie

Een foto die je zelf van jezelf maakt, een selfie. Een woord dat zelfs in de van Dale is opgenomen. Uit onderzoek van TIME magazine blijkt dat Utrecht nummer 70 is op de lijst van 100 steden. 38 selfies per 100.000 inwoners worden er gemaakt per 10 dagen. Aangezien Utrecht dus een stad van de selfies is, is het wel belangrijk dat er goede selfies gemaakt worden. Campusblog vond het dus hoog tijd om je even te leren hoe je een goede selfie moet maken. 

1. Let op je timing en omgeving. 

Misschien wel de belangrijkste van allemaal. Let op waar je bent, voordat je een selfie maakt. Zo zijn er selfies de laatste tijd opgedoken waarin er geposeerd werd achter het stuur, naast een doodskist of in Auschwitz, zoals hieronder te zien. Denk dus voordat je de cameraknop indrukt aan hoe de foto opgevat gaat worden. Hij zal namelijk voor altijd op het internet te zien zijn.

2. Kies een stijl en blijf daarbij

De beste selfiemakers kiezen zelf een style die ze vervolgens aanhouden. Alle selfies met een witte achtergrond bijvoorbeeld. Of in elke selfie hetzelfde gezicht trekken. Neem een kijkje bij deze top users van Instagram en je ziet al snel dat de meest populaire users allemaal een eigen style hebben.

Bron: Instagram.com/palomaparrot

3. Neem de tijd voor de perfecte selfie

De laatste en tevens de belangrijkste. Als je echt mooi op een foto wilt verschijnen, moet je er de tijd voor nemen. Je moet goed bekijken hoe je er het beste opstaat en waar je het best kan staan. Op youtube zijn er veel beautyvloggers die je kunnen leren hoe je het beste eruit ziet tijdens een selfie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.