Belgisch speciaalbier in min

Chimay is een echt Belgisch speciaalbier
Chimay is een echt Belgisch speciaalbier

Belgisch bier heeft het afgelopen jaar flink aan populariteit ingeboet. De export van het Zuiderlijke Gerstenat daalde in 2013 met vijf procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Dat meldt de Belgische Brouwersverenging.

Ook de Amersfoortse brouwer Gert van Reenen ziet de neergang van het Belgische bier. De groei van de binnenlandse markt van speciaalbieren zou daarvoor een aanleiding kunnen zijn. En dat terwijl die trend voornamelijk uit Belgie is komen overwaaien. Ook Duitsland heeft invloed gehad op de nieuwe Nederlandse biercultuur. De dip is bij onze oosterburen echter niet te bespeuren.

Buiten Europa zagen de Belgische brouwerijen een lichte stijging in omzet. Maar groeimarkten als Japan en China groeien te langzaam om de klappen in Europa op te kunnen vangen. Belgische biermakers steunen? Kafe Belgiƫ en bierkerk Olivier zijn twee toonaangevende kroegen waar je veel verschillende Belgische bieren kan proeven. Zie de kaart voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.