Creatief met Vinyl

Dat LP’s de laatste jaren weer als warme broodjes over de toonbank gaan, bij de liefhebbers althans, is niets nieuws. Het wordt door velen echter gezien als een ‘hipster’-hebbendingetje. Naast een baard, ‘fixie’ en een bovengemiddelde kennis van koffie moet je natuurlijk je platenspeler en bijbehorende LP’s hebben. In dit interview noemde Jeroen Vedder, mede-eigenaar van de Plato, de platenmarkt een een nichemarkt. Voor de echte liefhebbers dus. 

Ben je nu helemaal klaar met je platencollectie en doe je er liever iets anders mee dan kun je alle kanten op. Een week of twee geleden kwam mijn huisgenoot op het idee om iets heel anders te doen dan luisteren naar zijn LP’s. Hij wilde schalen maken van een aantal oude LP’s uit zijn collectie. Na wat research te doen kwam ik erachter dat hij lang niet de eerste is die op dit idee kwam. Zo kwam ik onder andere op dit filmpje die hetzelfde idee kort en bondig uitlegt:

Een kind kan de was doen, lijkt me. Zelf heb ik er ook één gemaakt en het resultaat is hieronder te zien. Erg handig als pennenbakje.

20140529_170112

 

Naast een schaaltje kan je er natuurlijk ook hele andere dingen mee maken.

Een wijnhouder van een oude LP.
Een wijnhouder van een oude LP.
Een klok van een oude LP.
Een klok van een oude LP.

Voor nog meer ideeën kan je even een kijkje nemen op: http://www.topdreamer.com/20-diy-unique-vinyl-record-projects/

 

jelmerschmit

Student Journalistiek

Eén gedachte over “Creatief met Vinyl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.