Het kersenseizoen begint met een museum!

Bijna is het zover. Het seizoen van die zoete, sappige ronde kersen. Maar voordat ze weer overal in de winkels liggen wordt dit kersenseizoen geopend met een andere opening. Namelijk met de opening van een echt kersenmuseum in Cothen.

Kersenseizoen is museumseizoen
Kersenseizoen is museumseizoen

Het seizoen van het fruit loopt van juni t/m september en tijdens deze maanden is het museum dan ook geopend. Ja, oké, een kersenmuseum, maar wat zien we daar dan? In het museum zijn vier ruimtes. Een filmzaal met veel informatie over kersenteelt, een café met uitleg over de historie, een laboratorium waar de ontwikkeling van de kers duidelijk wordt en een afmijnzaal, de vroegere kersenveiling. De oude veilingmeester van de fruitveiling in Wijk bij Duurstede zal bij de opening van dit museum op donderdag 5 juni de oude veilingklok draaien. Het pronkstuk van het museum. Het museum zal voor het publiek op vrijdag 6 juni opengaan. Ook benieuwd naar het museum? Kijk dan even hier.

Ook al zo veel zin in kersen gekregen? Dan ben je niet alleen.

Voor de liefhebber die niet kan wachten en nog niet van plan is om naar het museum te gaan een lekker kersenreceptje. Nog even een weekje wachten voor ze in de winkel liggen, maar dan heb je ook wat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.