Het leven van een gebarentolk

Hilbert in zijn functie als gebarentolk.
Hilbert in zijn functie als gebarentolk.

Zou je ook wel eens willen weten hoe het is om gebarentaal te ‘spreken’ als horende? Hilbert Vlasveld (23)  is gebarentaaltolk. Zijn ouders zijn allebei doof, dus de “huis-, tuin- en keukengebaren”, kende hij al op jonge leeftijd. Toch vond hij het zo interessant dat hij besloot om een opleiding te volgen in deze bijzondere, visuele taal.

Hij is inmiddels al twee jaar afgestudeerd en gaat iedere dag met veel plezier naar zijn werk. De enthousiasteling vertelt in het filmpje hieronder over zijn leven als tolk en de manieren waarop hij de taal gebruikt. Want is gebarentaal niet stiekem erg handig als je horend bent?

Wil je nog meer weten over gebarentaal? Klik dan hier. Als je zelf al aan de slag wilt met het leren van verschillende gebaren, is het handig om hier een kijkje te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.