Plan postkantoor op de Neude aanhoudend heikel

Het ziet er naar uit dat er uiteindelijk toch geen bibliotheek komt in het oude postkantoor op de Neude. Het plan zou ‘te duur en te ambitieus’ zijn om doorgezet te kunnen worden.

Al sinds maart, toen ASR, de eigenaar van het gebouw en de Bibliotheek Utrecht met het plan kwamen om de centrale bibliotheek te verhuizen naar het al twee jaar leegstaande postkantoor, kampt het plan met veel onzekerheden gezien de kosten van de operatie.Effectief ruimtegebruik in het oude postkantoor

Werd er in april nog bekend gemaakt dat het plan daadwerkelijk doorgezet gaat worden, zijn er nu door Binnenstadskrant signalen opgepikt van een ‘betrouwbare bron’ die erop wijzen dat het plan toch niet doorgezet gaat worden. Mattheus Bleijenburg, mede-initiatiefnemer van BIEB Utrecht op de NEUDE, reageerde hierop dat hij het “heel erg zonde” zou vinden als het daadwerkelijk niet doorgaat. Niet lang na deze uitspraak maakte ASR bekend dat de bibliotheek nog steeds zou kunnen komen in het gebouw, maar gezien de eindeloze onduidelijkheid en besluiteloosheid, is de betekenis van deze uitspraak in twijfel te trekken.

Een alternatief plan dat in de maak is, houdt in dat minder ruimte van het gebouw naar de bibliotheek gaat en meer naar horeca, zodat het toch wat meer tegen de kosten opweegt. Of dit doorgaat beslist de gemeenteraad.

Het nieuws dat de bieb er toch niet zou komen valt bij veel mensen in het verkeerde keelgat:

Voor het concrete ‘ambitieuze’ plan van de inrichting van het gebouw als bibliotheek klik je hier.

Ten slotte kun je hier een aantal betogen voor de komst van de bibliotheek bekijken:

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.