WK niet voor iedereen een feest

Iedereen is door het dolle heen vandaag, want het Nederlandse elftal speelt vanavond de eerste wedstrijd van het WK tegen Spanje. Als dat maar goed gaat. Want iedereen weet wat er vier jaar geleden gebeurde op HET moment. Iedereen, dat staat overal, maar toch is dat niet iedereen geheel in oranje uitgedost vanavond.

Zelfs via Google is de wedstrijd te volgen
Zelfs via Google is de wedstrijd te volgen

Overal in alle steden kan je wel een cafeetje binnenstappen om daar met z’n allen voetbal te kijken. Voor de mensen die daar niet zo veel zin in hebben maar toch even iets buiten de deur willen doen wordt Lunchroom Coffee Corazon uit Amersfoort een WK-vrije zone. Er zal namelijk niks te vinden zijn dat met het WK te maken heeft. Geen versiering geen oranje dingen en geen Oranje-uitingen. Zelfs het personeel is volledig WK-vrij. Mocht je toch zin hebben in een jus d’orange kan dat nog net. De eigenaar wilde het eigenlijk van de kaart halen, maar liet het toch maar staan.

Waarom? Omdat de eigenaar Dirk-Jan Stip er even geen zin in heeft in al die oranjegekte. Er zijn toch belangrijkere dingen dan voetbal, maar het lijkt of dat op dit moment niet zo is. Zelfs als we in de finale staan is de lunchroom nog steeds oranjevrij. “Daar mag je me aan houden”, aldus de eigenaar.

Vind je dit allemaal net iets te ver gaan en er toch wel een beetje van willen genieten vanavond? Dat kan dus, zeg maar overal! TV, café’s en gewoon thuis op de bank met wat vrienden en een bitterbal.
En als we verliezen, en niet verder komen dan de eerste ronde hoeft Coffee Corazon in ieder geval niet alles op te ruimen.

Eén gedachte over “WK niet voor iedereen een feest

  • 19 juni, 2014 om 13:21
    Permalink

    Het lijkt me best grappig om als pesterij een radio mee te nemen en allemaal in volledig oranje in zijn lunchroom te gaan luisteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.