Aantal ‘huisartsen’ voor huisdieren neemt toe

Mobiele dierenklinieken, dat zijn dierenartsen die in een auto vol met apparatuur rondrijden en op visite gaan bij huisdieren. Een beetje hetzelfde idee als een huisarts. Je ziet dit steeds meer, en zo ontstaan er ook niches is de markt, zoals een dierenarts in Utrecht die alleen dieren euthanaseert bij de mensen thuis.

Henk Hoogeveen is hoogleraar economie verbonden aan de Universiteit Utrecht faculteit Diergeneeskunde. Hij ziet ook de nadelen van een mobiele service. Hieronder is het interview met de professor te beluisteren.

https://soundcloud.com/campusblog/interview-met-prof-h-hogeveen

Bijna alles kan thuis gedaan worden om de dieren te helpen. Van een simpele inenting en chippen, tot een complete röntgenfoto maken om te zien of bijvoorbeeld een pootje gebroken is. De apparatuur achterin de auto kost vaak vele tienduizenden euros.

Renate Ottenheim

Terwijl dit anderhalf jaar geleden nauwelijks tot niet bestond nemen de mobiele services snel toe. In een kaartje hieronder is te zien hoeveel er in de regio Utrecht zijn

Kaart aantal dierenartsen

Blijf jij naar een gewone dierenartsenpraktijk gaan, of zou je liever een dierendokter over de vloer hebben?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.