De Biltstraat: een jaar na de stickeractie 

De Biltstraat kent steeds minder leegstand. De ikwilhier-stickeractie vond ongeveer een jaar geleden plaats en sedertdien hebben veel winkels hun deuren geopend in de Biltstraat. Onder andere dierenwinkel Pets Place en elektrische fietsenwinkel Juizz werden verwelkomd.

20140917_141509
Kinderopvang Polly opent 27 september haar deuren

Stickeractie
De stickeractie is een initiatief dat was opgezet door de ondernemersvereniging van de Biltstraat. Buurtbewoners konden hun wens uitspreken door stickers te plakken op de leegstaande winkelpanden. Op de stickers stonden de gewenste winkels. Naast de fysieke stickers konden de wensen ook op biltstraat.com/ikwilhier worden uitgesproken. De voorkeur ging volgens duic.nl uit naar een bakker, drogist, bloemist, kantoorboekhandel en kaasspeciaalzaak. Gek genoeg waren veel van deze winkels al in de nabije omgeving gevestigd. In de Biltstraat vestigden zich het afgelopen jaar onder andere de wijnwinkel Vino Veritas en elektrische fietsenwinkel Juizz.

In de komende maanden zullen nog meer ondernemers zich vestigen in de Biltstraat. Kinderopvang Polly opent eind september haar deuren en groenwinkel/koffiebar Crop komt aan het begin van 2015.

Bedrijvigheid
De leegstand neemt dus steeds verder af. De Biltstraat is niet meer alleen de ‘banenboulevard’ zoals zij jarenlang bekend stond. Dankzij de vele restaurantjes, andere eetgelegenheden en door de drukbezochte supermarkt Jumbo werd de bedrijvigheid groter. Ook veel groene en biologische winkels doen het erg goed. Het is niet ondenkbaar dat de leegstand van bedrijfspanden in de toekomst compleet verdwijnt in de Biltstraat.

20140917_134437  20140917_134927 20140917_135827
Slechts enkele panden staan nog leeg.

Welke winkel zou jij graag zien op de Biltstraat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.