App voorspelt kans op belangrijkste doodsoorzaak

Het UMC Utrecht heeft een app ontwikkeld die berekent hoe groot de kans is op een hart- en vaatziekte. Hart- en vaatziekten komen al jaren voor in de top vijf van de belangrijkste doodsoorzaken in Nederland. Internist en vasculair geneeskundige Prof. dr. Frank Visseren van het UMC Utrecht bedacht de app.

Visseren verteld waarom hij de app heeft bedacht en het belang daarvan.

https://soundcloud.com/campusblog/interview-prof-dr-frank-visseren

screenshot app
Screenshot app

In onderstaand YouTube filmpje wordt de huidige stand van zaken in het onderzoek naar hart- en vaatziekten uitgelegd.

De Vaatrisico-app is mede gebaseerd op een onderzoek van het UMC Utrecht waarin meer dan tienduizend patiënten met hart- en vaatziekten al meer dan 10 jaar gevolgd worden. Met de nieuwe “Vaatrisico” app kunnen zorgverleners voor alle type patiënten gemakkelijk het risico op hart- en vaatziekte berekenen. De arts hoeft slechts enkele gegevens in te vullen, waaronder leeftijd, bloeddruk, geslacht en cholesterolgehalte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.