Bas Nijhuis: gebeten hond in Galgenwaard

6301374071_d56036bbb2_o
Scheidsrechter Nijhuis

FC Utrecht heeft afgelopen zondag in de Galgenwaard niet alleen verloren van PSV. De Domstedelingen verloren ook een beetje hun gezicht. Naast de 1 – 5 nederlaag werd scheidsrechter Bas Nijhuis overladen met spreekkoren en gingen de supporters van FC Utrecht met elkaar op de vuist.


De Utrechters kwamen al snel op grote achterstand. Binnen het halfuur stond er een 0 – 3 stand op het scorebord. Rechtsback Mark van der Maarel kreeg al na 21 minuten zijn tweede gele kaart, en daarmee dus ook de rode kaart, te zien van arbiter Bas Nijhuis. Daarna volgden spreekkoren richting de scheidsrechter en ontstond er onvrede op de tribune.

Spreekkoren
De arbiter kreeg het na de rode kaart van Van der Maarel zwaar te verduren. Nijhuis kwam afgelopen week negatief in het nieuws wegens relatieproblemen. Na de 0 – 3 van PSV startte er muziek in het stadion om de spreekkoren te verbloemen. De stadionspeaker poogde de supporters tot kalmte te manen, maar dit was niet volledig succesvol. Een gedeelte van de supporters kreeg het aan de stok van de stewards.

Angst voor spreekkoren
Vooraf was er vanwege de relatieproblemen van Nijhuis al veel angst voor spreekkoren richting de scheidsrechter. Of de organisatie van de Utrechters iets gaat doen tegen de spreekkoren is nog onbekend. FC Utrecht wilde niet reageren voor Campusblog.

Positieve punten
Robby Alflen, trainer van FC Utrecht, ziet nog enkele lichtpuntjes. In de tweede helft heeft zijn ploeg hard gewerkt.

Wat de toekomst betreft. Afgelopen week speelden FC Utrecht O19 en PSV O19 tegen elkaar. Daar wisten de Utrechters wel te winnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.