Bekend dankzij het internet

Bekend worden: het is de droom van vele mensen. Moest je er vroeger nog jaren en jaren de kleinste clubs en cafés langs om bekend te worden, gaat het tegenwoordig een stuk gemakkelijk. Allemaal dankzij de komst van het internet. Bekende bloggers, muzikanten, maar ook vloggers zijn er door het internet ontstaan.

Niet veel mensen weten dat ook zangeres Adele dankzij het internet is ontdekt.
Niet veel mensen weten dat ook zangeres Adele dankzij het internet is ontdekt.

Wat veel mensen niet over de populaire Britse-zangeres Adele weten is dat zij haar doorbraak te danken heeft aan het internet. In december 2004 besloot zij op een MySpace account aan te maken. Een vriendin besloot om daar drie demo’s op te plaatsen die al gauw de aandacht trok van platenmaatschappij XL Recordings. De rest is zoals de dat zeggen history. Adele is nu één van de best verkopende artiesten en wint awards aan de lopende band.

 

Het bekendste tieneridool van dit moment, Justin Bieber, heeft zijn bekendheid ook aan sociale media te danken; namelijk YouTube. Zijn moeder plaatste enkele zingende videos van Bieber die toen slechts 12 jaar was en die trokken al snel de aandacht van vele miljoenen mensen, waaronder Usher. Die bood hem al snel een contract aan en inmiddels is Bieber één van de grootste artiesten op sociale media.

 

Niet alleen worden er via sociale media bekende muzikanten gevonden. Ook Vloggers en Bloggers zijn hierdoor bekend geworden:
https://www.youtube.com/watch?v=TqXNlwzS8BU

Celebrity-blogger Perez Hilton die begon met het plaatsen van shownieuws is nu zelf ook bevriend met sterren als Katy Perry.

In de wereld van fashion heeft ook een (letterlijke) verschuiving plaatst gevonden. Zo zie je nu bekende bloggers front-row zitten in plaats van de gevestigde media. Bloggers als Scott Schuman en Denni hebben dagelijks zoveel bezoekers dat hun invloed heel groot is.

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.