‘Bier moet blijven verrassen’

Er zijn honderden soorten bier die allemaal van elkaar verschillen. Dat terwijl elk biertje maar uit vier ingredienten bestaat.Een biertje bestaat uit water, graan, hop en gist. Met deze ingredienten gaan bierbrouwers aan de slag om een unieke smaak te creeren. “De smaak moet mensen verrassen. Een biertje moet namelijk bij het 5e glas nog steeds bijzonder zijn. Een standaard bier wordt na het vijfde glas gedronken om het zuipen. Bij speciaalbier moet jeĀ  de smaken blijven proeven”, zo vertelt Ewald Visser van bierbrouwerij Maximus.

Ewald Visser van brouwerij Maximus
Ewald Visser van brouwerij Maximus

Maximus probeert iedere keer nieuwe creaties te maken. Op deze manier spelen zij in op de verschillende seizoenen. Het motiveert de brouwers van Maximus om zichzelf te blijven ontwikkelen en in te spelen op de herfst, winter, zomer en lente.

https://soundcloud.com/campusblog/diverse-bieren

Een enthousiaste groep brouwers die vorige maand nog een feestje konden vieren vanwege hun twee jarig bestaan.

Wil je nu weten hoe het maken van zo’n biertje in zijn werk gaat? Kijk dan uitzending van CampusTalk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.