De keuze uit: vullen of voeden

vv

Sportkantines en gezonde voeding stonden altijd haaks op elkaar. Vanaf dit voetbalseizoen komen ze in 50 voetbalkantines in elkaars verlengde te liggen. Voetbal Internationalpresentator Wilfred Genee startte het project Vullen of Voeden naar aanleiding van het gelijknamige boek dat hij samen met zijn vrouw schreef.

Het doel van het project is om de deelnemers, en dan vooral kinderen, bewust te maken van de keuze tussen vullen of voeden. Dit gebeurt vanaf heden in de voetbalkantines, omdat alle deelnemende verenigingen minimaal drie gerechten van Vullen of Voeden aanbieden. De gerechten zijn geen vervanging van het huidige aanbod, maar een toevoeging. Ze maken de keuze tussen vullen of voeden mogelijk.

Gerechten

De voetbalkantines hadden de keuze uit zeven gerechten, waarvan ze er minimaal drie moeten aanbieden. De gerechten zijn allemaal vernoemd naar een voetbalterm. De Hattrick is bijvoorbeeld een groene smoothie en de rode smoothie luistert naar de naam Dribbel. De Thaise kippensoep is vernoemd naar de counter en de absolute topper is het Balletje Breed, een gehaktbal die volledig uit rundvlees bestaat. De namen van de gerechten zijn te vinden op de site van Vullen of Voeden.

Sv Baarn

Een van de deelnemers uit de provincie Utrecht is SV Baarn. Sinds vorig seizoen zijn zij al druk bezig met het gezonder maken van de vereniging. In de rust krijgen de jongste voetballers geen limonade, maar een smoothie en fruit. Riet de Bree, kantinecommissie SV Baarn, werd geïnterviewd voor CampusTalk.

Item van CampusTalk
CampusTalk ging langs bij SV Baarn en nam een kijkje in de kantine. Sportdiëtiste Janneke Pieterson laat ook haar licht schijnen over Vullen of Voeden.

Kritische noot

Een enkele keer gezond eten verandert je levensstijl natuurlijk niet. Het is daarom erg belangrijk dat kinderen bewust worden van gezond eten. Maar moet dit via de sportvereniging? Of ligt de verantwoordelijkheid bij de ouders en scholen? Laat weten hoe jij hierover denkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.