Een kerk voor ongelovigen

Live better, help often, wonder more, is het motto van de Sunday Assembly. Een bijeenkomst die het best te omschrijven is als een atheïsten kerk. Het fenomeen komt uit Engeland en is nu ook te vinden in Utrecht, maar wat is een atheïst eigenlijk? Ooit was de kerk het belangrijkste instituut in ons land. Inmiddels is dat veranderd. Toch zijn de meeste mensen in Nederland gelovig. Het gaat om een percentage van 53%, waarvan 25% katholiek is. Hoewel de meerderheid in ons land religieus is, staat Nederland op de zevende plek van landen met de meeste Atheïsten.

Foto: Dan Etherington
Foto: Dan Etherington

Het woord atheïsme betekent letterlijk zonder god. Een filosofie die niet gelooft in goden. Een verkeerde opvatting onder sommige gelovigen is dat atheïsten, satanisten zijn. Maar atheïsten erkennen geen enkel hogere macht dus ook niet een duivel. In het atheïsme staat de mensheid centraal. Het atheïsme kent verschillende stromingen. De nieuwste is het Nieuw atheïsme. Aanhangers van het nieuw atheïsme gaan verder dan andere stromingen omdat zij geloven dat religies slecht zijn. Het is dus best verwarrend dat er een atheïsten kerk is terwijl atheïsten niet in een god geloven. Wij waren nieuwsgierig en namen daarom een kijkje bij de Sunday Assembly in Utrecht. Binnenkort is het filmpje te vinden op Campusblog. Tot die tijd kan je genieten van het grappige filmpje van de Sunday Assembly in de UK.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.