Jongeren te huur tegen eenzaamheid

Omdat je zelf jong bent besef je het vaak niet, maar ouderen kunnen soms erg eenzaam zijn. Daar is wat op gevonden. IemandThuis is een platform waar ouderen in contact komen met jongeren om zo hun alleenzijn tegen te gaan.

Hieronder kan je luisteren naar een interview met Elisha Weeber (Coƶrdinator van IemandThuis). Zij verteld onder andere hoe zij op dit idee zijn gekomen, en wat de jongeren allemaal doen met de ouderen.

https://soundcloud.com/campusblog/heitjekarwijtje

Voor een tientje per uur kan je als helpende hand worden gevraag allerlei klusjes in en rondom het huis te doen. Maar ook gewoon een potje klaverjassen kan daarbij horen. Gewoon omdat ouderen iemand hebben om tegen te praten.

Het blijkt dat duizenden ouderen hier behoefte aan hebben en dit soort commerciƫle bedrijven als paddestoelen uit de grond schieten. Maar dit stuit ook op verzet van de mantelzorg (bron: Volkskrant.nl).

Bezoek jij je grootouders regelmatig en vindt je dit maar onzin? Of zie jij in dat dit wel een goed alternatief is voor ouderen zonder kleinkinderen? Laat het hieronder weten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.