Elkaar ontmoeten doe je in Oost

Lekker rekken en strekken bij een yoga les? Je muzikaliteit delen met anderen? Of misschien ben je wel zelfstandig ondernemer en wil je tips van zzp’ers in de buurt? Dit kan bij sociaal cultureel centrum PodiumOost.

De behoefte aan een ontmoetingsplek in de wijk Utrecht Oost wordt nu al ruim een jaar gestimuleerd door PodiumOost. En dan is dit centrum “gewoon een initiatief van de bewoners zelf”. Adinda Visser (26) werkt sinds september 2013 bij het sociaal cultureel centrum en is samen met de schoonmaakster de enige betaalde kracht. Voordat het podium ‘PodiumOost’ werd, fungeerde het gebouw als een buurthuis waarvan de gemeente had besloten het te sluiten. “De bewoners sloten de handen ineen en hebben binnen anderhalf jaar bewezen de buurthuisfunctie zelf staande te kunnen houden”, vertelt Adinda Visser. Nu rust het initiatief op de schouders van ongeveer zeventig vrijwillige bewoners.

PodiumOost
PodiumOost

Yoga, muziekles, een schildercursus, een singer-songwriteravond, Zumba, netwerken in het zzp-café, dit kan allemaal bij PodiumOost. Op maandag scoor of doneer je vintagekleding, dinsdag is er onder andere een cursus Spaans voor beginners te volgen, woensdag mogen de kinderen een zelfportret boetseren, donderdag volg je buikdansles en ga zo maar door. Bijna elke dag is gevuld van negen tot tien.

Braziliaanse dans
Braziliaanse dans
2014-09-06++16-53-03
Beeldhouwen

Naast de activiteiten van het centrum zelf, kun je ook cursussen volgen van huurders. In de CampusTalk uitzending van 10 oktober 2014 zie je Olga Feenstra die elke donderdag haar Tai Chi les geeft in PodiumOost.

Adinda benadrukt wel dat extra hulp altijd welkom is: “Vrijwilligers heb je nooit genoeg. Als iemand een keer tijd en zin heeft om bijvoorbeeld een bardienst te draaien, zijn we daar hartstikke blij mee.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.