Storm op komst: code geel stelt niets voor

Het KNMI heeft voor vandaag code geel afgegeven voor de slechte weersverwachting. Vanaf het einde van de ochtend worden er zware windstoten van 80-90 km/uur verwacht oplopend tot 100 km/uur. Stranden worden afgesloten en dijken in de gaten gehouden. Zelfs KLM annuleert vluchten door de eerste herfststorm van het jaar. Maar bij code geel al? Nederland heeft al heel wat zwaardere stormen meegemaakt. 

Op 28 oktober 2013 kreeg Nederland te maken met de grootste storm sinds 1990. Het weer zorgde voor een schade rond de 95 miljoen euro door schade aan bijvoorbeeld woningen of omgevallen bomen. Volgens verzekeraars loopt de schade tijdens een ‘gewone storm’ ook al snel op tot de 1 tot 5 miljoen euro. De zwaarste windstoot in Nederland was 152 km/u en werd gemeten in Lauwersoog. Ook in het binnenland werden windstoten gemeten tot 120 km/u. Er vielen in Nederland drie doden door de storm. Dat het er vorige jaar met code rood heftig aan toe ging is ook te zien om deze video.

Ook Twitter stond vol met stormberichten uit die tijd.

Zelfs nu de echte storm nog niet is begonnen merken mensen op Twitter al genoeg van het slechte weer.

 

Niet iedereen is onder de indruk van code geel:

Hoe de code geel vandaag ook uitpakt. We hebben het waarschijnlijk al voor onze kiezen gehad. Deel hieronder jouw weerfoto’s, zodat we kunnen zien hoe erg het erg echt aan toe gaat in de stad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.