Utrechtse leerlingen leren Van Gaal Engels

Brian Chen legt Louis van Gaal uit hoe je Engels spreekt.
Brian Chen legt Louis van Gaal uit hoe je Engels spreekt.

De leerlingen van havo 5 op het Kalsbeek College in Woerden vinden dat voormalig bondscoach, Louis van Gaal, wel een Engelse taalcursus konden gebruiken. “In de les kijken we vaak als voorbereiding op een mondeling naar interviews met Van Gaal. Als voorbeeld van hoe het niet moer,” vertelt Emma Gol.”Onze Engelse docent van Welie kwam met het idee om een les Engels voor Louis in elkaar te zetten.” dat resulteerde in het filmpje, dat gisteren werd opgepikt door de media.

 

“Onze klas (5Hf) werd verdeeld in verschillende teams. Sommige leerlingen hielden zich bezig met de media, anderen verzorgden het script en zo is het filmpje tot stand gekomen. Inmiddels wordt het filmpje zo’n succes is geworden, zijn we wel van plan om meer lessen te geven aan Louis.” Filmpje opgepikt De media pikten het filmpje op, waardoor het aantal views ver boven de verwachtingen lag van de havo 5 klas. Het ADRTV Utrecht, Dichtbij en VI pikten het bericht op, waardoor de teller nu al bijna op 40.000 views staat. “De lat voor het volgende filmpje ligt nu wel hoog,” vertelt Emma Gol. Louis zelf heeft nog niet gereageerd, maar de klas hoopt natuurlijk wel dat hun lesje ook daadwerkelijk opgepikt gaat worden door de bondscoach van Manchester United. 

UPDATE: Hart van Nederland zag ook het lesje Engels en besloot langs te gaan bij de leerlingen. Waarin duidelijk wordt dat ze het eigenlijk niet voor Louis, maar voor zichzelf doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.