Weg met die oude koelkast!

Het is deze week de week van de energierekening, waarbij de koelkast centraal staat. Want een oude koelkast is niet goed voor het milieu. Toch weten veel mensen dit niet. Dat blijkt uit een onderzoek van Mileu Centraal, uitgevoerd door TNS NIPO.

Milieu Centraal adviseert om koelkasten van zeven jaar of ouder te vervangen voor een nieuwe. Een moderne koelkast is namelijk veel zuiniger en zal je dus alleen maar minder geld kosten. Helaas gebeurt dat nu nog niet veel. 87% van alle Nederlanders vervangt de koelkast pas wanneer deze kapot is gegaan.

Maar liefst de helft van de Nederlandse huishoudens is zeven jaar of ouder. De meeste mensen denken dat het goed voor het milieu is om zo lang mogelijk met een koelkast te doen. Voor de meeste spullen geldt dit ook, maar dus niet voor koelkasten. Als we alle oudere koelkasten zouden vervangen, zou dat een besparing van het jaarlijkse elektriciteitsverbruik van bijna 300.000 huishoudens opleveren.

Benieuwd naar wat jouw energieverbruik is? Doe dan de quiz!

De week van de energierekening loopt nog tot 19 oktober.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.