Geobsedeerd door ‘likes’

Bijna alle jongeren maken er gebruik van: Facebook, Twitter of  Instagram. Het houdt je zo de hele dag bezig. Maar is al deze social media wel goed voor je zelfbeeld?

Volgens de 19-jarige social media gebruiker Naomi Boussard is het vooral op Instagram moeilijk om niet onzeker te worden over jezelf. “Ik geef eerlijk toe dat ik best vaak onzeker wordt van de foto’s die ik voorbij zie komen”, zegt ze. Toch zit Naomi vaak op de app. “Ja, eigenlijk zo’n beetje de hele dag door”, geeft ze toe. “Vooral als ik eventjes niets te doen heb, dan zet ik toch snel Instagram aan.”
Bij het zien van een modellenfoto denkt ze er aan dat ze gezonder moet eten en meer moet sporten. “Het meest onzeker word ik door hun mooie lichaam, hun haar en hun kledingstijl. Dat wil ik dan zelf ook graag.” Gelukkig weet Naomi dat ze zich hier niet teveel in moet laten meeslepen, maar helaas is dit voor veel mensen niet het geval.

Om vrouwen beter over zichzelf te laten voelen hebben twee moeders het Instagramaccount Love your lines opgezet. Een profiel met foto’s van vrouwen met striae. Ze beschrijven het als: “celebrating real women, real bodies and real self love.” Hier werd veelal positief op gereageerd door vrouwen van over de hele wereld.

https://twitter.com/itsSabrinatz/status/525838999915466752

Ook in Nederland wordt er wat aan de onzekerheid gedaan. Vlogger Rutger Vink postte afgelopen maand een video waarin hij iedereen verzocht mee te helpen om onzekerheid op social media te stoppen. “Deel deze video en upload een selfie met #LeukGenoeg en like je eigen foto”, schreef hij onder zijn video.
Rutger kreeg veel positieve reacties op zijn video en jongeren posten nu zelf ook video’s. Bekijk hieronder de video van Wendy, die haar ervaringen over haar onzekerheid op social media deelt.

http://www.youtube.com/watch?v=18tN8iw-PxA

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.