Tramlijn wellicht redding voor bus 12 studenten

Elke student in Utrecht kent het wel. De topdrukte in buslijn 12. Iedere ochtend begint de strijd. Zodra de bus aankomt lijkt het alsof de menselijke normen en waarden niet meer bestaan. Iedereen duwt en trekt voor dat ene plekje in de bus. En als je kan zitten ben je pas echt over lijken gegaan.

De drukte is niet nieuw. Al drie jaar geleden werd deze video geplaatst waarop te zien is hoe druk het kan zijn op het station en bij de buslijn. Toch is de toestroom wel erg veranderd sinds de verbouwing van het station. Maar de drukte bij de buslijn blijft.

Onderhand is er veel veranderd aan de bussen. Zo rijdt hij nu elke vijf minuten en toch blijft het dringen. Dat is ook niet zo gek met 2000 passagiers per uur. De buslijn 28 rijdt ook naar de Uithof, maar de 12 is toch sneller met de route.

Grotere kaart bekijken

Maar niet getreurd er wordt een tramlijn naar de Uithof aangelegd. Helaas is de nieuwe lijn pas in 2018 af.Op Twitter is te zien dat de aanleg al geruime tijd is begonnen.

Op http://www.uithoflijn.nl/trace/ is alle informatie rondom de Uithoflijn te vinden. Denk jij dat de tramlijn gaat helpen om de reis naar de Uithof te verbeteren? Laat het ons hieronder weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.