Uitvoering milieuzone wordt uitgesteld

De uitvoering van de milieuzone in de Utrechtse binnenstad gaat later in dan gepland. Het verkeersbord dat aanwijst waar de zone begint, is namelijk nog niet in januari 2015 klaar. De zone is nu met vier maanden uitgesteld.
Waar je wel en niet mag rijden, wordt aangegeven met een verkeersbord dat door de minister van Infrastructuur en Milieu landelijk wordt bepaald. In een brief aan de Utrechtse wethouder Van Hooijdonk heeft de minister laten weten dat dit niet op tijd gaat lukken. Er zullen tot die tijd geen boetes worden uitgedeeld aan automobilisten die toch met een oude dieselauto de binnenstad inrijden. Wel vindt Van Hooijdonk het nuttig om automobilisten alvast alert te maken op de zone en dat ze het kunnen zien als een overgangsperiode.

De milieuzone gaat in om de roetuitstoot in de binnenstad te verminderen. Dieselauto’s van vóór 2001 mogen de binnenstad niet meer in. Volgens de gemeente Utrecht scheelt dit 30% in de roetuitstoot. Dat betekent dus een gezondere lucht en het verminderd het percentage fijnstof.

CampusTalk sprak al eerder over de gevaren en gevolgen van een slechte luchtkwaliteit. Hier kun je zien hoe fijnstof je rondje hardlopen beïnvloedt.

Het project kreeg afgelopen week nog meer tegenslagen. De sensoren die aangeven of auto’s wel of niet de zone in mogen, werkten namelijk niet volledig. Auto’s die in de zone verboden zijn, kregen toch een ‘JA’ te zien. Dit gebeurde afgelopen woensdag bij de aftrap van de publiekscampagne voor de milieuzone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.