Universiteit Utrecht beste van Nederland volgens US News

De universiteit van Utrecht is de beste universiteit van Nederland op de Best Global Universities Ranking. De universiteit staat op plaats 68 wereldwijd. De ranking is uitgebracht door US News.

In totaal scoorde Universiteit Utrecht 60.2 punten. Ook in Europa doet Nederland het best wel aardig, de UU staat namelijk op de 15e plek in Europa. De uni doet het vooral goed op het aantal geciteerde publicaties en het aantal publicaties.
Schermafbeelding 2014-10-30 om 12.24.33

Andere deelnemers uit Nederland deden het iets minder goed. In de top 200 staan wel tien universiteiten uit Nederland. Op plek 75 staat Leiden, op 80 Amsterdam en de Erasmus kwam uit op plek 84.

Schermafbeelding 2014-10-30 om 12.25.11

Op nummer 1 staat de Harvard Universiteit in Amerika. Ook de tweede, derde en vierde plaats zijn voor Amerikaanse universiteiten. De lijst is opgesteld omdat steeds meer studenten naar het buitenland afreizen om daar een studie te volgen. Studenten kijken vaak naar de globale score van een universiteit en niet naar de aparte onderdelen van een school. US News wil met de lijst studenten helpen een keuze te maken.

De ranking is vergelijkbaar met die van Taiwan en Shanghai. Hier is de UU ook de beste universiteit van Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.