Utrecht vol dj-talent

De top van de DJ Mag Top 100 mag dan misschien geleid worden door Brabanders, er zijn ook genoeg Utrechters in de top 100 te vinden. Fedde Le Grand komt uit Utrecht (plek 35) en Nicky Romero (plek 8), Headhunterz (plek 40), Noisecontrollers (67) en Wildstylez (95), komen uit Veenendaal. Zij zijn allemaal gedaald ten opzichte van vorig jaar, maar er is genoeg onbekend dj-talent in Utrecht om hun plek over te nemen.

Het Britse tijdschrift ‘DJ Mag’ presenteert ieder jaar tijdens het Amsterdam Dance Event de top 100 van ’s werelds populairste dj’s. De top 100 wordt gedomineerd door Brabanders als Hardwell en Tiësto. Toch is er in Utrecht ook genoeg dj-talent te vinden.

Kypski
Deze dj en producer werd bekend van het duo C-Mon en Kypski en bracht onlangs zijn eigen plaat uit. Kypski tourde onder andere met Caro Emerald door Engeland en is zesvoudig Nederlands kampioen dj’en. En hij komt gewoon uit Utrecht!

 

Milk ‘N’ Chocolate
Een dj-duo met een latin sound waarvan de een uit Wijk bij Duurstede komt en de ander uit Schoonhoven. Vorige zomer draaiden ze tussen bekende dj’s in Albufeira en in december staan ze geboekt in Cabo Verde. Tussendoor zijn ze in Nederlandse clubs (dus ook in Utrecht) te vinden en onlangs brachten ze een nieuwe track uit.

 

Nuno dos Santos
In 2005 werd deze dj uitgeroepen tot talent van het jaar door een jury van 50 grote namen uit de Nederlandse dance scene. In 2000 werd hij als deelnemer uitgekozen om mee te doen aan de Red Bull Music Academy in Dublin en sindsdien gaat het hard. Nuno draait over heel de wereld en vergeet zijn stad Utrecht niet, hij is binnenkort namelijk in TivoliVredenburg, De Jaarbeurs en Poppodium Ekko te vinden.

Luna Ludmila
Ook is er vrouwelijk dj-talent in onze provincie te vinden, namelijk Luna Ludmila (Ashley Haak) uit Soest. De kans is groot dat je nog nooit van haar hebt gehoord, maar in 2012 nomineerde Slam FM haar als Talent of the Year. Niet zomaar een nominatie, want ze had grote concurrentie. De inmiddels wereldberoemde Martin Garrix ging namelijk met de prijs vandoor. Daarna begon ze haar eigen label Sublunary Records en organiseerde een tijd lang haar eigen feestavond ‘Sublunary Nights’ in Soest. Tegenwoordig draait ze veel in Utrecht en ze is iedere woensdag te horen met haar eigen radioshow op DeepFM.


In Utrecht is er zelfs een dj school. Daar kun je van ervaren dj’s letterlijk de fijne kneepjes van het vak leren.

 

Wie is jouw favoriete dj? Laat het ons weten in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.