De beste fiets voor een lange tocht

Een tocht van 500.000 kilometer fietsen is niet niks. Toch durft Tim Cruijssen het aan om naar het verre Hong Kong te vertrekken. En dat helemaal alleen. Een goede fiets is daarom wel een vereiste. Maar waar moet een fiets voor zulke afstanden eigenlijk aan voldoen?

Fietsenmaker Adem Pinar vertelt: “Om te beginnen moet je een goed merk fiets hebben. Een Koga Miyata bijvoorbeeld. Deze fietsen zijn gemaakt om grote afstanden mee te rijden. Daarnaast is het belangrijk om extra binnen- en buitenbanden in te pakken.”

Een goede voorbereiding is dus wel zo handig, maar Adem denkt ook aan het achterwerk van Tim. “Een leren zadel vind ik altijd het beste. Deze neemt, als je er veel op zit, de vorm van je billen aan.” Als je fiets dan kapot gaat, heb je in iedergeval geen beurze billen. Wel zo fijn.

zadel fiets tim
zadel fiets Tim Cruijssen

Adem heeft wel vertrouwen in Tim. Volgens hem heeft hij dan ook geen fietsenmakerscursus nodig. “Je gaat natuurlijk niet naar Hong Kong fietsen als je een amateur bent. Dan heb je wel een passie voor fietsen.” En dat is Tim zeker. “Ik bouw al van kinds af aan fietsen en heb gekozen voor de no-nonsense aanpak. Niets te veel, niets ze weinig. Keep it simple.”

Fiets Tim Cruijssen
Fiets Tim Cruijssen

Met Tim zit het dus wel goed, maar Adem zelf is toch wat te lui aangelegd voor zo’n tocht. “Waarom gaat hij eigenlijk zo ver fietsen? Met de auto is toch een stuk handiger?” Daar heeft Tim wel een goede reden voor. Wil je weten wat deze reden is? Kijk dan naar CampusTalk via de link: http://campusblog.nl/campustalk-uitzendingen/aflevering 55.  (Of dit korte filmpje hieronder!)

 

Eén gedachte over “De beste fiets voor een lange tocht

  • 19 december, 2014 om 18:06
    Permalink

    Tjonge zeg, dat zijn veel fietskilometers! Begint hij soms een fiets lijndienst naar China? Ben heel benieuwd hoe lang z’n banden meegaan; de wegen naar China zijn vast niet zo mooi ‘gebaand’ als hier…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.