Derde Lichtjesavond Utrecht opnieuw goed bezocht

De kerstbomen op de kerkhoven in Utrecht hangen weer vol met lichtjes. Het derde georganiseerde lichtjesavond van de gemeente Utrecht in samenwerking met verschillende uitvaartcentra is weer door meer mensen bezocht. Op de avond worden lichtjes in de kerstbomen geplaatst zodat familieleden van overledene mensen van het afgelopen herdacht kunnen worden.Onderaan dit artikel vind je een filmpje terug waarin je kunt zien hoe de lichtjesavond eruit ziet. 

Het idee om een lichtjesavond te organiseren kwam van een aantal uitvaartondernemers af. Zij vonden dat de kerstbomen die altijd op het kerkhof werden geplaatst om iets aan de sfeer te doen geen echte kerstbomen waren zonder lichtjes. Mensen begonnen spontaan tijdens de donkere dagen lichtjes in de bomen te doen om de kerstbomen wat meer sfeer te geven, maar ook om hun overleden dierbare op deze manier spiritueel te herinneren. ‘’Een ontzettend mooie oplossing’’, vindt ook Tanja Medema.

Foto gemaakt door Ad Schippers:

e12b885d09_480

Een van de bezoekers die er dit jaar voor de tweede keer bij was vindt het goed om te zien dat er elk jaar meer bezoekers bijkomen. ‘’Ik vind het zelf erg bijzonder om dit te doen. De echte kerstspirit komt bij mij naar boven als ik op deze manier mijn overleden vader kan herinneren met meerdere mensen die hun dierbare zijn verloren’’, aldus Linda de Goede woonachtig in Utrecht. ‘’Van een gewone dennenboom naar een kerstboom vol met lichtjes.’’

Lichtjesavond film:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.