Hoe wordt een bitcoin gemaakt!?

De bitcoin is een nieuw soort betaalmiddel dat is uitgevonden in 2009 door Satoshi Nakamoto. Dit alternatief voor de euro is volledig digitaal en heeft geen centrale bron, maar wordt beheerd door de groep mensen die bitcoins heeft. In de uitzending van Campustalk werd uitgelegd wat de bitcoin is en hoe deze gebruikt kan worden. Maar hoe worden bitcoins gemaakt?

Test 12De bitcoin is een zeer complexe code bestaande uit 34 cijfers of letters. Die code kan uitgerekend worden door een computer. Het is alleen niet zo dat je nu thuis een code kan gaan maken. Het is zo ingewikkeld dat je een groot aantal computers moet hebben die samen de code kan samenstellen.

Computernerds kwamen er net na het ontstaan van de bitcoin, in december 2009, achter dat met name computers die speciaal gemaakt zijn om te gamen zeer geschikt waren voor het produceren van bitcoins. In die computers zitten grafische chips die zeer snel kunnen rekenen.

Het produceren van de bitcoins, wat mining wordt genoemd, levert veel geld op omdat de koers de afgelopen jaren sterk is gestegen. Na de aanschaf van de computers lijkt het niet meer dan een kwestie van wat geduld, maar het maken van de code is zo’n zwaar werk voor de computers dat de energierekening van de producent enorm hoog is.

In totaal zijn er nu ruim 13 miljoen bitcoins in omloop. Het produceren gaat nog dagelijks door. Het maximum aantal bitcoins dat geproduceerd kan worden is 21 miljoen. Daarna stopt de productie om inflatie te voorkomen.

Een gedachte over “Hoe wordt een bitcoin gemaakt!?

  • 8 september, 2020 om 07:05
    Permalink

    Ohh, cool week! Thanks for sharing that! I think prior to the last “storm” I went through, I have always felt hopeless during those harder times. But I’ve had some break through’s and now I understand how this all works. Hard times come but they don’t last forever. I can appreciate the harder times now because I know there’s A LOT to learn during them too!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.