Liefde voor vintage & illustreren

The Francolin : Sarah van Ours en Korinna van Balkom
The Francolin : Korinna van Balkom & Sarah van Ours                                              Foto: The Francolin

 Sarah van Ours  zag u al als gast in de uitzending, waarin ze, net zoals Madame de Pompadour Robin van der Linde, vertelde over haar liefde voor vintage. Sarah is in 2013 afgestudeerd aan de Artez Institute for the Arts in Arnhem. Voor haar afstuderen heeft ze twee collecties herenkleding gemaakt, een geïnspireerd op de jaren ’50, de ander op de grungetijd van de jaren ’90 genaamd ‘Terra Nemo’. Met deze collectie is zij afgestudeerd.

Naast mode heeft Sarah een andere grote passie: illustreren. Samen met beste vriendin Korinna van Balkom is ze ‘The Francolin’ gestart. Hierbij combineren ze mode met prints, om deze beide tot een hoger niveau te brengen. De dames maken handgetekende prints en illustraties die zeer gedetailleerd en op z’n tijd surrealistisch zijn. Momenteel hangt hun serie ‘Serius vero vituli’ (Het vergaan van de stier) in het Louis Hartlopercomplex aan de Tolsteeg. Zeven alluminium platen met stieren. Sarah legt uit wat de betekenis is van de serie: ‘Met een knipoog naar het scheppingsverhaal, verbeelden elk van de zeven illustraties een van de dagen van de schepping. De stierenkop staat symbool voor aarde en natuur, maar die wordt geleidelijk overgenomen door de industriële invloeden van de mens. Deze invloeden verspreiden zich als een schimmel, die zich langzaam, als een uitzaaiende dreiging meester maakt van de aarde.’

10843871_847405408637811_1197999015_n
De stieren vlak voordat ze de muur opgingen in het LHC. Foto: The Francolin via Instagram

Maar dat is niet alles: de meiden zijn druk bezig. In coffeezaakje 30ML (Mariastraat) hangt de collectie ‘Drip’: Koffiemachines. En om uiteraard hun link met mode niet te vergeten, in ‘Het Kaufhaus’ (vintage en ‘basic tweedehands met een twist’, zowel in Amsterdam als in Utrecht, Achter Clarenburg) hangt een collectie shirts (voor zowel mannen als vrouwen) met print uit de illustratieserie ‘He loves ink’. Mooie ‘hipstermannen’ met baarden en tatoeages.

Illustratiecollectie Drip hangt in koffiezaakje 30 ML foto: The Francolin via Instagram
Illustratiecollectie Drip hangt in koffiezaakje 30 ML
foto: The Francolin via Instagram

Wil je de stieren van dichtbij zien, dan moet je snel zijn: tot begin januari hangt de collectie van de meiden van The Francolin nog in het Louis Hartlopercomplex.

Sarah was te gast in onze uitzending naar aanleiding van het item over Madame de Pompadour, een vintage kapper in onze Domstad. Wil je de hele uitzending terugzien? Kijk dan hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.