Natwisten met MissTwist

Achter duizenden 45 toeren plaatjes, moeten ook wel duizenden verhalen zitten. Bianca Hooijmans, die jullie ook in de uitzending konden zien, kan dat als MissTwist beamen. De opmerkelijkste verhalen hebben we voor jullie uitgezocht.

Screen shot 2014-12-15 at 5.56.28 PM
Bianca Hooijmans alias MissTwist

“If it’s love, it’s all right, van Eddie Holland” is een singel die uiteindelijk heel veel geld waard bleek te zijn. Dit singletje kocht ‘MissTwist’ in het Amsterdamse platenwinkeltje van de oude trompetleraar van haar toenmalige partner. “De single vond ik behoorlijk aan de prijzige kant, maar ik had het vermoeden dat hij wel eens meer waard kon zijn”. Nou, dit bleek te kloppen want het plaatje is inmiddels door de record collector guide geschat op zo’n €625,- Hieronder kan je het nummer beluisteren:

 

 

Screen shot 2014-12-15 at 5.34.56 PM
MissTwist met het plaatje dat het begin van haar collectie inluidde

Bianca kocht dus op 14 jarige leeftijd het singeltje dat het begin van haar verzameling inluidde: “Going to a go-go van The Miracles. Die kocht ik voor 25 cent, in guldens, bij de kringloopwinkel in het Utrechtse Vleuten. Ik fietste er door de snijdende kou heen, maar het wás het waard” Het hoesje was dan niet meer in goede staat, maar toch was Bianca helemaal in haar nopjes met haar plaatje. Een andere liefhebber bood er zelfs 40 gulden voor. “Nou, daar ben ik natuurlijk niet op ingegaan!”

 

 

En dan is er een waar Bianca er echt heel erg veel van bleek te hebben: ‘That’s the way love is van Marvin Gaye’ voor €20,-.

“Deze single bleek ik per ongeluk 7 keer dubbel te hebben! Allemaal verschillende persingen, hoesjes en serienummers.” Ze had destijds haar singles niet goed geordend waardoor ze hem dus voor de zevende keer kocht. “Dat was een goede stimulans om de boel eens op te ruimen!”

 

https://www.youtube.com/watch?v=a50sPUKD9vI

Tijdens het filmen was er ook nog tijd voor wat promotie:

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.