“Normaal word ik aangenomen vanwege de subsidies”

Jezelf laten knippen door kapsters met een ‘kwetsbare’ achtergrond? Bij de kapsalon de Lifestylestore TNL aan de Oudegracht kan dit. Eigenaar en initiatiefnemer Lisa Tarmidi heeft deze speciale kapsalon opgezet, “omdat er geen kapsalon is die mensen met een kwetsbare of psychiatrische achtergrond laat re-integreren in de maatschappij”.

Het werd volgens Tarmidi hoog tijd dat deze kwetsbare groep meiden een normale kans krijgt op de arbeidsmarkt. Op de ‘standaard’ werkvloer missen zij namelijk een goede aansluiting. Ineke werkt zelf vanaf het begin bij de Lifestylestore TNL en heeft dit zelf ook ervaren. Er waren maar twee opties vertelt Ineke, “of ik word aangenomen vanwege de subsidies, of ze willen dat ik gelijk veertig uur per week kom.” Fulltime werken zonder enige ondersteuning is voor Ineke geen optie, maar overal hulp bij krijgen werkt averechts. “Op die manier voel ik me nog geen volwaardig medewerker”, ligt Ineke toe.

Bij de Lifestylestore TNL heeft ze een tussenweg gevonden. Ze voelt zich er helemaal op haar plek. Toen Tarmidi haar een baan aanbood kon ze haar geluk niet op. “Gaaf, gaaf!”, roept Ineke verbijsterd uit. Bekijk de complete reactie hier:

“Ik ben ontzettend trots op Ineke, omdat zij het nu ontzettend goed doet”, vertelt Tarmidi enthousiast aan Campus Blog. Bekijk hieronder waarom Tarmidi zo trots is op Ineke en haar een vaste baan aanbiedt:

In 2014 won Tarmidi de Mooi Mens Verkiezing, vanwege de originaliteit van de Lifestylestore TNL. De vakjury koos unaniem voor Lisa Tarmidi als winnaar.

Sindsdien is de media-aandacht groot en gaat ze van het ene interview naar het andere.

https://www.facebook.com/LifestylestoreTNL/photos/a.618528968191341.1073741829.552109668166605/847974881913414/?type=1&permPage=1

Wil jij meer weten over Tarmidi, Ineke en deze bijzondere kapsalon? Bekijk dan hier de hele uitzending van Campustalk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.