Rond blauw bord met bus

Automobilisten opgelet! Volgend jaar moeten jullie 14 nieuwe borden kennen. Dit lijkt veel, maar er zullen ook veel borden verdwijnen. De nieuwe borden moet op de plaats van zelfgemaakte borden met veel tekst komen. Door de nieuwe borden weet je in een keer wat wel of niet op de weg mag.

Voor iedereen die nu nog rijles heeft is er niet zo veel aan de hand. ‘Iedereen die nu les heeft, leert die borden’, vertelt Robbert van Verkeersschool Bruinsma. ‘Voor hun worden het gewoon bekende plaatjes. Mensen die hun rijbewijs al langer hebben moeten zich wel inlezen in wat de borden betekenen.’ Voor de simulatorlessen maken de borden niet zo veel uit. ‘We gebruiken de simulator zodat de leerlingen weten hoe de auto werkt. Daarin leren hoe ze gas moeten geven, remmen en schakelen. Daarvoor gebruiken we alleen borden met de snelheid erop.’ In het filmpje hier onder zie je hoe dat er uit ziet.

‘De nieuwe borden zullen we bespreken als we ze op de weg tegenkomen’, legt Robbert verder uit. Voor de mensen met hun rijbewijs heeft hij het volgende advies. ‘Zorg dat je van tevoren weet wat de borden betekenen. Anders moet je in de auto te lang nadenken.’

 

Robbert vindt bijna alle borden duidelijk. Alleen het bord voor de ‘passeerplaats’ is volgens hem nog onduidelijk.

Volgens hem moeten mensen te lang nadenken voordat ze weten wat het is.

Schermafbeelding 2014-12-11 om 20.14.45

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.